Тя е артист  по душа и по образование. Завършила е

...
Тя е артист  по душа и по образование. Завършила е
Коментари Харесай

За истината във виното: Интервю с Кристина Маркова

Тя е артист  по душа и по обучение. Завършила е компетентност снимка в департамент „ Визуални изкуства “, само че животът я среща с любовта на живота й относително рано. Виното я намира, тя намира него и двамата дружно се развиват в сектора повече от десетилетие. 

  е съсобственик на вино бар в центъра и е от тези хора, които всички питат “Криси, какво вино да пия през днешния ден? ” или “Това вино хубаво ли е? ”. Участвала е в организирането на десетки събития, дегустации и образования. Самата тя споделя, че обожава да съветва клиенти, другари и познати и в това вижда хубостта на всекидневието. Запознала е публиката с виновност, които мъчно или въобще не се намират в България или пък са скрити съкровища в някоя дребна маза.

Как се зароди любовта ти към виното и трансформира ли се то във “вреден табиет ”?

Запалиха ме доста елементарно. Имах шансът да попадна на хора, които пишат и приказват извънредно забавно за виното и някак ми предадоха тази страст. Също по този начин живеех до един от първите винени магазини в София, преди малко се бях върнала от бригада в Съединени американски щати. Бях студент с доста свободно време и някак всеки ден прекарвах най-малко по 5 часа в този магазин, говорейки и пробвайки вино (не съм работила там ). След това се срещнах с най-правилния човек за вино в България и по този начин животът ми потегли в тази посока. А за „ нездравословен табиет “ – парадокс, виното е най-смисленото нещо в живота ми. Да, към момента нямам деца... 

Какво е да си жена в света на виното – и като специалност, и като позиция?

Прекрасно е! Истината е, че за повече от 10 години в сектора в никакъв случай не съм усещала някакво подценяване или пък неглижиране към мен, от обстоятелството, че съм жена. По-скоро е имало някакви съмнения към мен от възрастта ми, започнах да се занимавам с вино към 20-те ми години и тогава виждах по какъв начин хората не са доста ок с мен, тъй като нямам нужния опит, допускам. Знаете ли, че даже и в България процентът на дамите във винопроизводството и работата с вино е извънредно огромен. Така че - виното от дълго време не е запазена марка за мъжете. 



Прочети още на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР